by

Ik vind het mooie dagen; Moederdag en Vaderdag. Ik stoor me ook niet aan reclameblaadjes of commercials waarin de meest dure cadeaus worden gepresenteerd. Leuk juist, je moeder of vader verrassen. Zelf vind ik het altijd heerlijk om verwend te worden door mijn drie jongens, ontbijt op bed en een op het laatste moment gekocht cadeau. Elk jaar help ik de kinderen herinneren aan komende zondag waarop het Vaderdag is. En met veel plezier koop ik zelf elk jaar een boek voor mijn eigen oude vader. Misschien toch wat saai.

Op zoek naar een ander cadeautje voor Vaderdag kijk ik eerst rond op de site van Bol.com. En ja zeker, Vaderdag wordt steeds meer een dag die commercieel wordt uitgebuit, hier tref ik zelfs een aparte menu button Vaderdag. Voor als je het echt niet meer weet, denk ik.

Een van de cadeaus die Bol voorstelt aan mij zijn ‘konijnhokken’. Voor vader.
En ik stel me hierbij de vader voor waarvoor dit een prachtig Vaderdagcadeau gaat zijn. Beetje stille man, ribfluwelen broek, met zwarte klompen van de Boerenbond, op zaterdag een beetje scharrelend in de tuin, blij dat hij even verlost is van zijn vrouw die allerlei leuke ideeën verzint om samen te gaan doen in het weekend, en dromend over een nieuw konijnenhok. Arme vader.

Een ander populair Vaderdag cadeau is van alles voor de barbecue; een leren schort, kookboeken of een complete rookoven, alles vindt vader leuk. Zo ontdek ik ook een BBQ zwaard. Een stoer Zoro zwaard om worstjes mee om te draaien. En volgens de omschrijving ben je hiermee ‘de held van de avond’ en laat je hier als man ‘menig vrouwenhart mee smelten’. Wow! Welke vader wil dit nou niet?

Een cadeau voor altijd is de schouder tatoeage ‘pap, I love you’. Maar alleen geschikt voor stoere kids met heel stoere vaders. En wat geef je volgend jaar?

Zo veel vaders, zo veel ideeën blijkt wel. Maar ik weet het niet, ik twijfel nog, misschien toch maar weer een boek dit jaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Search Window