by

Marianne Essing is pedicure en heeft haar praktijk in Molenhoek. Kort geleden heeft zij haar bevoegdheid als medisch pedicure gehaald. Dit is de aanleiding om opnieuw te kijken naar haar praktijk en om te besluiten dat er een aantal veranderingen gewenst zijn. Upgrading van haar praktijk, nieuwe bedrijfskleding en een nieuwe naam en/of logo.

Een nieuw bedrijfsconcept wordt gepresenteerd in een moodboard. Waarden die passen bij dit moodboard zijn: professionaliteit, kennis en vakmanschap, kwaliteit, steriel en klinisch, schoonheid, aandacht, vertrouwen, persoonlijkheid

Deze opdracht is uitgewerkt in een aantal verschillende onderwerpen: Praktijkruimte, Werkwijze, Bedrijfskleding, Prijsstelling en Nieuwe Naam. Hieronder vind je een korte samenvatting.

Klanten kiezen bewust voor een behandeling bij een medisch pedicure. De uitstraling van de praktijk moet dit benadrukken. Professionaliteit, kennis en vakmanschap, kwaliteit en vertrouwen zijn daarbij belangrijk. De basiskleur van de ruimte is wit. Wit is steriel, schoon, medisch, klinisch. Om te voorkomen dat de ruimte te afstandelijk en onpersoonlijk lijkt, wordt wit gecombineerd met hout. Grote houten kasten worden sfeerbepalend door een meer persoonlijke, krachtigere, chiquere uitstraling.

Kleurgebruik maken de ruimte gezelliger, meer welkom. Lichtblauw is vrolijk en aantrekkelijk, aubergine is een sterke kleur, beide worden gebruikt om details en accessoires te kleuren. Denk aan handgreepjes, bakjes bij de instrumenten, handdoeken, bloemen, kussens.

Andere aandachtspunten bij de inrichting zijn geweest: muurdecoratie in de praktijkruimte, de verwerking van de naam van de praktijk in de ruimte en de inrichting van de wachtruimte.

Naast functionele eisen moet de kleding van Marianne het imago van haar praktijk benadrukken. De kleding moet modern, zakelijk professioneel en vrouwelijk zijn. Er wordt gekozen voor het volgende voorstel. Een aantrekkelijke, vrouwelijke witte broek. Daarop een gekleurd poloshirt. Bijvoorbeeld lichtblauw of juist aubergine. Dit mag ook variëren met de dag of met je humeur! Op de rug komt een bedrukking met de naam van de praktijk. Tijdens de behandeling wordt een wit, kort jasje gedragen. Uit praktische overwegingen en om te benadrukken dat de behandeling plaatsvindt.

Je leest meer over deze opdracht op herbusinessmoods.nl

 

 

Dit was een opdracht van SHE IS IN THE MOOD – Moodboards, styling inspiration by her

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Search Window