by

Het is nu volop genieten van de zomer, de zon en je tuin en terras! Verlangen naar lekker niets doen, naar vakantie, naar samen zijn.
Om het fijne gevoel helemaal compleet te maken, zo maar een paar tips voor heel lekker verwen eten!

Koop eens een spelt volkoren broodje. Bij een ambachtelijke bakker, of gewoon bij Bakker Bart. Een heerlijk gezond broodje met een lekkere harde, knapperige korst. Zo lekker dat beleg niet nodig is, alleen een beetje roomboter!

Tynjetaler boerenkaas moet je proeven.
Boerenkaas wordt gemaakt van verse melk, op de boerderij. Dit in tegenstelling tot fabriekskaas, die wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De verse melk die wordt gebruikt voor boerenkaas varieert in vetpercentage. Melk is nu eenmaal de ene dag wat vetter dan de andere dag. En omdat boerenkaas met de hand wordt gemaakt, heeft elke kaasboerderij zijn eigen specifieke smaak.
Tynjetaler boerenkaas komt van kaasboerderij De Gelder uit Friesland. Heerlijk!

Zomers genieten is voor mij ook een grote bak met donkere kersen! Halen in de kersenboomgaard, en gelijk opeten! Maar frambozen of aardbeien mogen ook!

Weinig werk heb je met het Allerhande recept van deze salade van krieltjes met Hollandse garnalen en zeekraal. Kleine krieltjes in de schil koken en halveren. Een bakje groeneaspergetips even blancheren, net als een bakje zeekraal. Alles samen mengen en 100 gr. Hollandse garnalen erbij doen. Dan maak je een dressing van citroensap met dille, mosterd, olie, peper en zout.
De zilte zeekraal maakt de salade lekker pittig! Echte verwennerij!

En als laatste: simpel fris water. Gewoon uit de kraan, in een hele mooie glazen kan. De kan vullen met veel schijfjes citroen, veel takjes munt en wat ijsklontjes.

Allemaal eerlijk en lekker, simpel en puur. Buiten je tafel dekken, en als het donker wordt steek je kaarsen en tuinfakkels aan. Geniet er samen van!

Heb jij nog een tip waar je blij van wordt? Deel het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Search Window