by

Veel mensen worden wakker van de wekker. Sommigen worden wakker van het licht. Veel mensen worden pas wakker na drie keer snoozen. En lang geleden werd ik wakker van huilende of schreeuwende kinderen. Hoe anders is nu mijn ochtendritueel.

Sinds ‘corona’ is er veel veranderd. De meeste fysieke ontmoetingen worden geschrapt, een dagelijkse agenda met afspraken buiten de deur bestaat bijna niet meer (ik geef corona vooral de schuld van vervelende dingen, maar dit is absoluut een pluspunt). Dus douchen, haar föhnen, mascara en zo, spijkerbroek met shirt uitzoeken gaat nu veel sneller (krant lezen en koffie drinken duren dan wel weer veel langer).

Om toch op tijd helemaal up and running te zijn is ’s ochtends om half 9 opstaan voor mij echt prima. Maar nu heb ik een man (een hele lieve), die toch vroeg zijn wekker zet. Dit heeft iets te maken met op tijd medicatie nemen en misschien ook wel plichtsbesef. Na amper 5 minuten is manlief gedoucht, geschoren en aangekleed. En na 10 minuten hebben de twee honden hun brokjes gehad, is de krant uit de bus gehaald en is er koffie gezet. En na 15 minuten krijg ik een heerlijk, klein kopje espresso op mijn nachtkastje (ik krijg trouwens ook een springende hond op bed, die heel veel hondenkusjes geeft). Om de dag dan langzaam te beginnen.
Zo word ik elke ochtend wakker. En jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Search Window