by

Volg je passie, vlieg je droom achterna… mooie kreten, maar wie durft? Gaan voor wat je diep in je hart het liefste zou willen. Een paar jaar geleden volgde ik een meerdaagse sessie bij een passie coach, cadeau van mijn man en een heel bijzondere ervaring. Daar leerde ik dat passie van binnenuit komt. Ik leerde ook waar mijn passies liggen. En dat passies laten zien wie je bent, waar je blij en gelukkig van wordt. Leven vanuit je hart, ongeacht de uiterlijke omstandigheden in je leven.

Tot zo ver de theorie. Maar ik heb ook een heel mooi praktijkvoorbeeld.

Mijn jongste zoon Lex vindt zichzelf in het acteren. Op het toneel staan, inleven en voordragen. Het gebruiken van zijn lichaam en zijn stem, maar ook zijn emoties, gevoelens en fantasieën. Lex kan spelen vol overgave en overtuiging, laten zien wie hij is. En tot slot volgt het applaus als een ontlading. Dat is Lex.

Lex volgt zijn droom. Halverwege de middelbare school, verlaat hij de Havo, en gaat voor het toneel. 14 Jaar oud, koos hijvoor de opleiding Podiumkunsten, richting Theater. Een eerste stap in de realisatie van zijn droom. Nu zijn we al weer twee jaar later, aan de start van het eindexamenjaar. Want soms komen dromen uit.

Trots ben ik op mijn zoon! Leef je passie, Lex!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Search Window