by

Echte schoonheid zit van binnen. Zo leerden we toch van onze oma’s. En zo riepen onze moeders wanneer we als tienermeisje betrapt werden op te veel make up. Maar modemagazines showen vooral jeugdige, hyper slanke modellen als schoonheidsideaal. Pure buitenkant toch?
Maar echte schoonheid komt pas met de jaren. Hoe ouder hoe mooier. Van binnen en van buiten. En wij, vrouwen van 50, zijn de lucky ones.

Volgens mij ligt er voor vrouwen bij de leeftijd van 50 jaar een soort omslagpunt. Als ik om heen kijk, naar vriendinnen van mijn leeftijd, dan zie ik het soms. Wanneer ik op een terrasje zit, lekker mensen kijken en bekritiseren, dan valt het me plotseling op. Vrouwen van rond de 50 krijgen een fantastisch mooie uitstraling.

Als tienermeisje zijn we nog te verlegen, ons nog niet bewust van de wereld om ons heen en welke rol vrouwen daar in spelen. Met grote ogen kijken we rond en stralen zo een nog onschuldige schoonheid uit.

Als we ouder worden, als we de liefde gaan ontdekken en de bijbehorende drugs en rock and roll, worden wij vrouwen ons meer bewust van de mogelijkheden en zelfs macht van onze looks. Schaamteloos kunnen we verleidelijk ons vriendje aankijken om zo alles voor elkaar te krijgen. We leren om onze schoonheid niet zo maar voor lief te nemen maar om deze te gebruiken in ons sociale leven. Een hoger cijfer van een mannelijke leraar of die dure laarsjes van papa.

Vrouwen die moeder worden krijgen vooral een wijzere uitstraling. Je ziet dat ze leven, ze stralen een prachtige energie uit. De kracht van een moeder. Geen jong meisje meer, geen losbollige avondjes meer. Altijd een gevoel van verantwoordelijkheid, altijd ergens de gedachte aan je kinderen. En die extra rimpels die er nu bij komen zijn slechts mooie kraaienpootjes die ons gezicht versieren.

En dan worden we veertig. Een mijlpaal. Ons gezicht weerspiegelt ons leven. Een nachtje doortrekken laat nu zijn sporen na. Maar ach, we zijn nog jong genoeg om blij te worden als we in de spiegel kijken. We rennen achter onze kinderen aan, we rennen van werk naar huishouden, en soms rennen we naar de sportschool om ons nog lijf in vorm te houden.

Plotseling nadert dan de 50. Als we jong zijn lijkt Sara nog zo ver weg. Maar heel wonderlijk, het is helemaal geen ouderdom die over ons komt. Juist schoonheid straalt van ons af! Het leven brengt geen nieuwe verrassingen meer. Als we terugkijken zien we de mooie dingen van het leven terug in onze kinderen. En als we vooruit kijken geeft de toekomst ons energie. Een puur vrouwelijke energie, vol kracht en pure schoonheid. Tijd voor onszelf is vooral quality time. We dragen onze Marlies Dekkers met trots en malen niet echt om die kleine vrouwenbuik. Hoge hakken onder een spijkerbroek, sneakers onder een rokje, alles kunnen we nog hebben. We smeren dure crèmes om rimpels tegen te gaan. En als ze toch verschijnen dan negeren we gewoon de spiegel voor een dag.

We zijn 50! We zijn mooi! En we genieten van het leven!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Search Window