by

Welk jaargetijde vind jij het fijnst, zo vroeg een van mijn kinderen. Poeh, wat een moeilijke vraag. Ik vind het sowieso heerlijk dat we in Nederland echt vier verschillende seizoenen hebben. Dat je kunt genieten van de zon, en dat het ook heerlijk is om sneeuwballen te gooien. 

De zomer is voor mij genieten van de warmte. Een terrasje pakken, ijsjes eten en koude biertjes drinken. Elke dag je slippertjes aan, fijne jurkjes of zwierige rokjes, en vooral tot ’s avonds laat buiten zitten. Maar de zomer is ook de tijd van verdord gras en vele, vele gieters water om de bloembakken fris te houden.

De lente staat vooral voor het verlangen naar de zomer. Die eerste zonnige dagen, waarop je stiekem vast je jas even uittrekt, de twijfel tussen een panty of al blote benen. En vooral het nieuwe, lichte groen van de natuur. Maar vaak ook nog onverwachte nachtvorst, en vieze natte sneeuwbuien.

De winter is prachtig wit, sneeuwballen gooien, en schaatsen op de vennen. Lichtjes buiten in de bomen en gezelligheid binnen met kaarsjes in huis. Knus samen zijn met elkaar, lekker eten, en natuurlijk kadootjes onder de kerstboom. Maar helaas ook tintelende vingers als je je handschoenen bent vergeten, en ’s ochtends eerst de auto krabben zodat je zeker weten te laat bent voor je afspraak. 

De herfst is een heerlijk seizoen. Als een blij kind met je laarzen in de bergen met bladeren schoppen en op zoek naar tamme kastanjes om heerlijke puree van te maken. Met een nieuwe paraplu in de regen lopen, en het liefst zou je ook nog stampen in een diepe plas. Een regenboog langs de donkere lucht, half kale bomen met bladeren die groen, geel, oranje en rood tegelijkertijd zijn, vol verwondering kijk ik voor de natuur in deze tijd. Een beetje koud soms, maar nog niet koud genoeg voor je winterjas. Ja zelfs nog aangenaam warm soms, in de zon en uit de wind. Ik ben een herfst meisje! En jij?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Search Window