by

Geluksplekken.. die wil iedereen wel vinden toch? Een geluksplek vind je gewoon in de stad, in een dorp, ergens in de natuur, langs de weg, in je alledaagse omgeving, eigenlijk overal waar mensen komen. En ze zijn speciaal omdat ze bijdragen aan jouw geluksgevoel. Doordat ze iets uitstralen, een bepaalde betekenis hebben, ergens symbool voor staan. Omdat ze een bijzonder verhaal vertellen.

Geluksplekken zijn prachtig om te ontdekken maar ook bijzonder om met anderen te delen. Plekken waar je vandaan komt, uit je jeugd, of waar je iets bijzonders hebt meegemaakt kunnen voor jou een geluksplek zijn. Iedereen kijkt anders naar de wereld om zich heen, iedereen vindt op zijn eigen manier inspiratie en betekenis, en iedereen zal ook een geluksgevoel op een eigen manier ervaren.

Geluksplekken vragen om actie. Op sommige plekken moet je even stil staan en zijn, om te ervaren. Andere plekken nodigen juist uit om rond om je heen te kijken en te ervaren. En er zijn vast ook plekken waar je juist mag rennen of dansen om te ervaren.

Op hapspots.org vind je een verzameling aan geluksplekken van over de gehele wereld. En de verzameling is echt heel divers. Voorbeelden zijn: de Stayokay (een kasteel) in de duinen bij Domburg, zitstenen op het universiteitsterrein van Wageningen of een bijzonder wandelpad in Brugge – België.

Mijn geluksplek? In de Hatertse Vennen ligt een boskapel. Een laag gebouwtje midden in het bos, een grote wand van het gebouw bestaat helemaal uit glas in lood, en van binnen is het heel spaarzaam ingericht met eenvoudige lage banken. Terwijl de vogels fluiten, sta je heel even stil bij je geloof. Misschien in God, wellicht in jezelf of in de wereld om je heen. En voor mij extra bijzonder omdat het de kapel is waar ik ben getrouwd.

Ken je zelf ook zo’n speciale plek? Deel hem met anderen!

Happy place

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Search Window