by

“Vanavond heb ik gewonnen door mijn vechtershart”, dat zei Ricco Verhoeven na zijn overwinning in het gevecht om de wereldtitel bij kickboxen dit weekend. Mooi, een vechtershart. Doorzetten, motivatie, focus, wil om te winnen en vooral overtuiging.

Heb jij een vechtershart? De overtuiging dat iets je gaat lukken?
Of zegt jouw innerlijke stem soms iets anders? Bijvoorbeeld; dit kan ik toch nooit, mij lukt nooit iets, het zit niet in mij, ik ben geen winnaar.

Beperkende overtuigingen voelen vaak als een vaste waarheid en kunnen je best in de wegzitten. Maar bedenk, beperkende overtuigingen zijn ontstaan in het verleden, en geen garantie voor de toekomst! Je kan ze zelf veranderen!

Er zijn simpele manieren om zelf je beperkende overtuigingen om te buigen. En om er een versterkende overtuiging van te maken.

Stel jezelf de vraag: heb je voorbeelden waarin het je wel gelukt is? Ken je een situatie waarin je wel het doorzettingsvermogen had? Was er een moment dat je wel sterk genoeg was?

De antwoorden op deze vraag zullen maken dat je al gaat twijfelen aan die beperkende overtuiging.

Ook een (simpele) visualisatie kan je op weg helpen. Sluit je ogen, haal diep adem en denk in creatieve mogelijkheden. Stel jezelf voor in de situatie waarin het je wel lukt. Maak dit beeld heel mooi en krachtig, ga er helemaal in mee. Speel je succesverhaal helemaal af, zoals in een film. En dit kan je heel vaak doen, gewoon af en toe dagdromen.

Het zijn slechts twee simpele trucjes die je zelf kan doen. Hoe mooi is het, als je zelf zorgt voor nieuwe, versterkende overtuigingen. Dan ontstaat er ook bij jou wellicht een vechtershart. De overtuiging dat je kan winnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Search Window